آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

رضايت زناشويي براي پايداري زندگي هر زوجي ضروري است. اين رضايت در برهه هاي مختلف يك ازدواج به چالش كشيده مي‌شود. در اين زمان ها اگر زوج ها مهارت كافي در حل مسائلشان را داشته باشند با كمترين تنش از آن عبور خواهند كرد. اما حل اين مسائل براي هركسي آسان نيست. شما بايد شناخت زيادي نسبت به خود و همسرتان داشته باشيد تا بتوانيد به يك رضايت زناشويي قابل قبول برسيد. اگر مدت هاست كه در اين خصوص با همسرتان دچار اختلاف شده ايد حتما در ادامه اين مقاله با ما همراه باشيد.

منبع: رضايت زناشويي

تعريف رضايت زناشويي

رضايت زناشويي به معناي انطباق سطح توقعات و اميال با تجارب واقعي در زندگي است. اين يك متغير نسبي است و بستگي به سطح انتظارت طرفين دارد. خانواده ها مي‌توانند با توجه به تجارب اوليه زندگي در شكل گيري باورهاي مربوط به زندگي زناشويي ايده‌آل نقش به سزايي ايفا كنند. بنابراين ارائه يك تعريف كلي از رضايت زناشويي غير ممكن است. در ادامه به پارامترها و عوامل مختلفي كه بر اين موضوع تاثير دارند، اشاره كرده‌ايم.

اهميت رضايت زناشويي در ازدواج

با توجه به افزايش اهميت رفاه و شادكامي جامعه، هنوز شاهد ناسازگاري و نارضايتي بين زوجين هستيم. البته چنين مسائلي در زندگي هر كسي ممكن است پيش بيايد كه كاملا قابل جبران است. شما با يادگيري مهارت هاي مختلف راحت تر از پس نارضايتي هاي جنسي و زناشويي برخواهيد آمد. دريافت خدمات مشاوره از سكستراپيست ها از جمله راهكارهاي موثر است.

اما فقدان يا كمبود اين مهم در ازدواج مي‌تواند روي سلامت روان فردي و ارتباطات اجتماعي زن و مرد تاثير منفي بگذارد. اگرچه هر فرد ميتواند با بهبود عملكرد خويش روابط بهتري با اطرافيان داشته باشد. اما براي اين كار شما به يك مامن براي دريافت انرژي و آرامش نياز داريد. احساس رضايت از ازدواج انرژي و روحيه لازم براي عملكرد مناسب در زمينه هاي مختلف را به شما مي‌دهد.

چه عواملي در رضايت زناشويي نقش دارند؟

طبق تحقيقات رضايت زناشويي ميتواند ابعاد مختلفي از جامعه را در بر گيرد كه در ادامه هر كدام را به اختصار شرح داده‌ايم. اما به طور كلي عوامل زيادي مثل رابطه جنسي، ويژگي‌هاي شخصيتي، سطح اقتصادي و فرهنگي طرفين، سطح سواد، تعداد فرزندان و… در ميزان رضايت زناشويي دخيل هستند.

تاثير سن بر رضايت زناشويي

سن و يا اختلاف سني اقا و خانم عامل مهمي در همسرگزيني است. ولي طبق تحقيقات ازدواج ناآگاهانه در سنين پايين و يا ازدواج هاي اجباري بيشترين تاثير منفي روي ميزان رضايت زناشويي داشته‌اند. همچنين مشخص شد كه اختلاف سني زن و مرد تاثير معني داري روي كيفيت اين رابطه ندارد. بلكه رسيدن به بلوغ عاطفي و عملكرد فكري مي‌تواند در سنين پايين تر هم اتفاق بيوفتد و افراد را اماده ازدواج سازد.

به طور كلي مي‌توان گفت رضايت زناشويي زناني كه كوچكتر از همسر خود هستند بيشتر از زناني است كه سن بيشتري نسبت به همسر خود دارند.

مدت زمان رابطه نيز در اين عامل تاثيرگذار است. به طوري كه هرچه زوجين مدت بيشتري از ازدواج شان بگذرد؛ رضايت زناشويي افزايش مي‌يابد. به دليل اينكه دو طرف شناخت بيشتري نسبت به يكديگر پيدا كرده و يادمي‌گيرند كه خود را با شرايط وقف مي‌دهند.

برعكس اين قضيه نيز صادق است؛ سال هاي اول ازدواج معمولا دوران شيرين‌تري است چرا كه آن‌ها هنوز با مشكلات جدي روبرو نشده اند.

تاثير مشكلات رواني بر روي رضايت زناشويي

ميزان دلبستگي و استقلال فكري كه از عوامل شخصيتي هستند نقش مهمي در شكل گيري روابط عاطفي دارند. اما گاهي شاهد شكل گيري اختلالات جدي ‌تري در اين زمينه هستيم كه تاثير انها نه تنها بر روي رضايت زناشويي بلكه روي ابعاد ديگر نيز قابل مشاهده است. طبق يافته ها سلامت روان پيش بين خوبي در مورد رضايت زناشويي است.

تاثير عوامل روانشناختي گاهي به صورت مستقيم يا غيرمستقيم رخ مي‌دهد. اغلب تعارضات ذهني به خودي خود مي‌توانند رابطه را تحت تاثير قرار دهند يا حتي عوارض جانبي داروهايي كه افراد مصرف مي‌كنند ميتواند سلامت روان آن‌ها را دچار اختلال كند.

فردي را در نظر بگيريد كه به دليل مصرف داروهاي هورموني دچار بي ميلي جنسي شده و مدت هاست كه رابطه اي با همسر خود ندارد. همين امر رضايت آن‌ها را از زندگي زناشويي دچار مشكل مي‌كند.

اختلالاتي مانند طيف هاي افسردگي، اضطراب، دوقطبي، مشكلات شخصيتي و… روي جهان بيني، افكار، باورها و شناخت شان نسبت به خود و ديگران تاثير مي‌گذارد. تمامي اين عوامل مي‌تواند رضايت زناشويي را به خطر بياندازد.

افسردگي

افراد دچار افسردگي معمولا لذت چنداني از زندگي نمي‌برند. خواب با كيفيتي ندارند و گاهي دچار بي ميلي جنسي مي‌شوند. تمامي نشانه هاي بيماري زندگي مشترك آن‌ها را تحت الشعاع قرار مي‌دهد.

افسردگي با رواندرماني و دارو درماني كاملا قابل درمان است، پس با حل اين مشكل مي‌توانيد كيفيت رابطه خود را بهبود بخشيد.

اضطراب

اضطراب تاثيرات جبران ناپذيري روي سلامت جسماني و رواني افراد دارد. همچنين ديگران را هم دچار اضطرب مي‌كند و به مرور دچار انزواي اجتماعي مي‌شوند.

اضطراب در رابطه با همسر باعث دلسردي و نگراني دائمي مي‌شود و آن‌ها را از يكديگر دور مي‌سازد. همچنين در مواردي موجب پنهان كاري و حتي اختلال در گفتگوي موثر مي‌شود.

دوقطبي

بيماران دو قطبي به صورت دوره اي نشانه‌هاي افسردگي و مانيا را تجربه مي‌كنند. همانور كه در بالا به افسردگي و تاثيرات آن اشاره شد مانيا نيز مي تواند در برهه هايي از زندگي مشترك باعث بي پروايي در رابطه جنسي، كم خوابي، سرخوشي بيش از حد و انجام كارهايي پرخطر گردد. چنين رفتارهاي نامتعارفي ارتباط با همسر را دچار چالش مي‌كند.

اختلالات شخصيت

افرادي با مشكلات شخصيتي مانند اختلال مرزي يا خودشيفته به رضايت جنسي يا زناشويي تظاهر مي‌كنند. آن‌ها معمولا عملكرد خوبي در اين زمينه ندارند يا اصلا وارد زندگي مشترك نمي شوند. زندگي با ديگر بيماران دچار اختلالات شخصيت نيز كار آساني نيست. براي كسب اطلاع مي توانيد در اين زمينه به مقاله اختلالات شخصيت مراجعه نماييد.

نقش فرزندان در رضايت زناشويي

مسئله فرزند و فرزند اوري هميشه مورد توجه روانشناسان و محققين در اين حوزه بوده است. اما ايا واقعا حضور فرزندان در رضايت زناشويي موثر است؟

با حضور فرزندان فصل جديدي در زندگي والدين اغاز مي‌شود و انها را با چالش هاي جديدي روبرو مي‌كند.

طبق تحقيقات زنان متاهلي كه فرزندان خردسال دارند نسبت به زنان متاهلي كه فرزندي ندارد رضايت بيشتري از زندگي زناشويي خود گزارش مي‌كنند.

معمولا به دليل حساسيت سن بلوغ و تعارضاتي كه فرزند نوجوان با خانواه دارد ممكن است در اين دوره والدين به دليل تفاوت در شيوه فرزند پروري دچار اختلافاتي شده و بحران هايي را تجربه كنند. اما اگر مشكلات سال ها خاك نخورده باشند با يك همفكري و مشاوره مساله حل خواهد شد.

همچنين بايد بگوييم درمورد فرزند اوري هنوز هيچ يافته اي مبني بر تولد فرزند جديد و افزايش رضايت زناشويي در دست نيست. اما بهتر است زوجين در ابتدا بر مشكلات ابتدايي زندگي مشترك شان غلبه كنند و در مرحله بعد براي داشتن فرزند اقدام كنند. به زباني ديگر فرزندآوري مشكلات زناشويي شما را حل نمي كند.

تاثير رابطه جنسي بر رضايت زناشويي

يكي ازمهمترين عوامل موثر بر رضايت زناشويي رابطه جنسي است. كيفيت آن نيز رابطه مثبت و معناداري با رضايت زناشويي دارد.

آميزش جنسي نياز به وقت كافي و صبوري دارد تا دو طرف بتوانند با نيازها و علايق يكديگر اشنا شوند.

با افزايش سن معمولا تصور مي‌شود كه زوجين ديگر تمايلي به برقراري رابطه ندارند. اما اين يك باور اشتباه است و خود مي‌تواند يكي از دلايل عمده طلاق، خيانت و حتي نارضايتي از زندگي زناشويي باشد.

به ياد داشته باشيد كه يك رابطه جنسي خوب مستلزم يك رابطه عاطفي خوب با همسر است. برآورده شدن اين مهم، نياز به توجه و حتي گاهي سواد جنسي دارد.

كلام آخر

در اخر براي بالا بردن رضايت زناشويي مي‌توانيد از يك متخصص كمك گرفته و روي مهارت هايي مانند گفتگوي موثر، هوش هيجاني، سواد جنسي، جرات مندي و… تمركز كنيد.

از ابراز علاقه به همسر و فرزندان خود نترسيد و خجالت نكشيد. فراموش نكنيد كه در مورد ترس‌ها و نگراني هايتان با همسرتان صحبت كنيد و مسئوليت كارها و حرف هاي خود را به عهده بگيريد. در صورتي كه لزوم از روانشناس خانواده مشورت و راهنمايي دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه زناشويي مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره جنسي تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: رضايت زناشويي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/19  ] [ ۱۱ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب